12 mei 2007

Schoolfeest en colacake




Vandaag schoolfeest, met als thema dit jaar: 10 om te zien. Bijna alle klassen hebben lichte zomerkledij op het programma staan, maar het weer is helaas niet zo zomers. Het decor was voor de aanvang van de show al gaan vliegen, maar gelukkig is het wel droog gebleven (enkele druppels tijdens de pauze niet meegerekend).
Zoals elk jaar is er ook dit jaar een taartenbakwedstrijd, en hier heb ik mijn steentje bijgedragen. Het resultaat kan je hierboven bewonderen: een colacake in de vorm van een colaflesje. Een pak zenuwen en enkele litertjes zweet heeft het me gekost, maar voor een niet-zo-handig persoon valt het nogal mee vind ikzelf. De jongens zijn overtuigd dat deze taart de eerste prijs zal wegkapen. Maar helaas, geen prijs. Zelfs niet de originaliteitsprijs, die ging naar een rechthoekige taart die met playmobil popjes en accessoires omgetoverd was tot klaslokaal. Draak was danig teleurgesteld (en eerlijk, ik ook een beetje).
Dwars Draakje was vandaag in enthousiaste bui en heeft flink meegedanst. Beertje was ook geweldig en Taz was zo zenuwachtig dat we hem al een kwartier vroeger naar school hadden gestuurd; er was geen land mee te bezeilen. Maar op school was dat gelukkig snel beter. Véél geluk met het weer, drank en voedsel en enthousiaste kinderen, meer moet dat niet zijn voor een leuke dag.

2 opmerkingen:

Muis zei

Hij ziet er nochtans lekker uit.

Candy in Wonderland zei

Tja, parels voor de zwijnen jong. De lekkerste taart was een aardbeitaart; dat ligt niet aan de bakker, dat ligt aan de aardbeien. De mooiste taart was een barbiepop (zo een waar een echte barbie haar lijf en hoofd uitstak en de jurk was de taart), maar die was niet te eten). Of klink ik nu een beetje jaloers? ;o)