01 december 2008

Moraalridder in actie

Ik was vandaag nogal vroeg aan de schoolpoort: ik kwam net van de kinesist en het was de moeite niet om terug naar huis te gaan en dan terug te gaan. Dus parkeer ik me aan de "kleine" schoolpoort (iets verderop is de "grote" poort, de hoofdpoort van de school), op veiligheidsafstand van het zebrapad waar straks de jongens zullen oversteken.
Ik luister tijdens het wachten naar de radio en af en toe kijk ik eens door het raam om te zien of de kinderen al naar buiten komen. Op een gegeven moment zie iemand langs de straatkant voorbij mijn auto lopen en voor mijn auto langsgaan, om zo het voetpad op te gaan. Raar vind ik dat, want als die persoon achter mij geparkeerd staat moet die toch helemaal niet zo ver langs de straat gaan? Maar ik sta er verder niet bij stil.
Als ik zie dat de kinderen de speelplaats opkomen stap ik uit...en dan zie ik de auto achter me staan, midden op het zebrapad! Een mama staat er al te wachten en merkt op "ook goed geparkeerd hè" en ineens begrijp ik waarom die andere dame langs mijn auto heen ging om het voetpad op te gaan! Die was dus achter mij gaan staan, midden op het zebrapad!!! Maar dat kan toch niet! Hier moeten onze kinderen oversteken, wat een voorbeeld geef je die kinderen nu?
Ik loop snel naar de hoofdpoort, waar ik de "dame" zie staan. Ik vraag haar of die auto van haar is: ja, is het antwoord.
"Mevrouw, beseft u dat u MIDDEN op het zebrapad geparkeerd staat?"
Madame: "Oh, het is maar voor 2 minuutjes hoor"
Hè????? Mijn ogen worden schoteltjes, net als die van de vele andere ouders die er staan te wachten.
Ik: "Mevrouw, u staat midden op het voetpad waar zodra mijn kinderen moeten oversteken. Ik zou liefst hebben dat ze dat op een veilige manier kunnen doen. Kan u alstublieft uw auto willen verzetten? Er is nog een plaats vrij ietsje verder." (vlak voor mijn auto is inderdaad nog plaats genoeg voor anderhalve auto). De dame beseft dat ik niet zal afhouden en geeft dan maar toe.
Net als ik ter hoogte van mijn auto kom, wil de mama van een klasgenoot van mijn zoon op die plaats parkeren, maar ik vraag haar vriendelijk een ander plaatsje te willen zoeken, omdat ik de dame-op-het-zebrapad al gevraagd had van haar auto naar hier te verplaatsen. Zonder morren rijdt ze verder, de situatie begrijpend.
De dame rijdt naar de (ruime!) parkeerplaats, wil de auto er parkeren en faalt, keer op keer. Dus daarom parkeert ze liever op het zebrapad dan op een echte plaats: ze kàn gewoon niet parkeren. Maar daarom breng je nog de veiligheid van kinderen toch niet in het gedrang. Uiteindelijk beslist mevrouw het op te geven, rijdt ze verder tot aan de "grote" poort en zet zich daar, midden op de straat, voor het zebrapad, tot haar dochter buitenkomt en recht van het zebrapad haar auto in kan stappen.
En toch krijgen zulke mensen een rijbewijs?

2 opmerkingen:

veerle zei

Niet te geloven!

Christel zei

Ik zal voor de school altijd eerst gaan parkeren bij mijn huis. Ik beklaag de zotten die met de auto hun kinderen willen gaan afhalen... Te voet gaat sneller :p

PS, een andere minder koppijn bezorgende lay out zal hier al zeker hard geapprecieerd worden :)