10 december 2007

Papa is hier

Ik ben grootmoeder geworden. Van een alien in een groot uitgevallen reageerbuis nog wel! Draak wou dat zo graag van Sinterklaas en de Sint wil scoren natuurlijk, dus heeft hij hier zo'n test tube alien gebracht.
Amai, 't is nog niet simpel. Eerst moet je dat ding dus "uitbroeden", want dat zit nog in een cocon in de reageerbuis. Mama dus voorzichtig boven de lavabo water in de reageerbuis laten lopen tot de cocon helemaal weggebruist was. En dan zag je dan die alien tevoorschijn komen en begon zijn hartje te kloppen.
Dan moet je het ding "eten" geven: één of ander poedertje oplossen in water en dat in de reageerbuis gieten. Je mag er niet te weinig in doen, want dan klopt het hartje oranje. En als je er teveel indoet en zijn voelsprieten helemaal onderstaan verzuipt hij en klopt zijn hartje groen. Net genoeg voedsel ingekapt dus en reageerbuis overhandigt aan Draakje. Draak hield het ding zo voorzichtig vast als een 7-jarige maar kan. En ik hoor hem tegen Tatsuni (zo heet het ding) fluisteren: "Alles is goed, groei maar, papa is hier."

Ik heb er ineens goede hoop in dat ik later ook ècht grootmoeder zal worden, mijn Draakje gaat een pracht van een papa zijn :p . Tatsuni groeit trouwens echt en Draakje is er constant mee bezig. Hij zou hem mee naar school nemen als hij mocht.

4 opmerkingen:

Sjattie zei

Ooooh, wat een lief en schattig Draakje heb je zeg :) En dan bedoel ik niet het dingetje in het reageerbuisje :p

Biooke zei

het verwondert me niets dat jou draakje een goede papa wordt, hij heeft een fantastische mama (nu dus alien-oma) als voorbeeld hé
kruidige groeten

Anoniem zei

Proficiat!
Je kan al wat oefenen in het oma-zijn. Jong geleerd, ...

morgan zei

oooooh zo lief!