26 november 2007

Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht

Gisteren was een dagje in het teken van Sinterklaas. De goede man kwam naar een grote binnenspeeltuin om kadootjes te brengen voor alle kindjes van Liefste zijn werk. Dus waren wij ook van de partij natuurlijk. Van zodra we binnenkomen verdwijnen onze jongens in de speelhoeken van de binnenspeeltuin: een springkasteel, een klimkasteel en een klimkasteel-met-schuifaf, verschillende "speelkooien" met ballenbaden, een hoekje voor de kleintjes, en voor de grotere kinderen videogames. Even later was er dan, in afwachting van de aankomst van de Sint, een optreden door een clown. Draak en Taz trokken zich van de clown niets aan, maar Beertje heeft toch met veel interesse (maar vanop afstand, bij ons aan tafel ipv op de stoelen vooraan) de show gevolgd. Veel gelach met de "onderbroekenhumor" van de clown, zijn vele versprekingen en zijn goocheltruukjes. En dan kwam de Sint. Alle kindjes mochten aanschuiven om van de Sint een zakje snoep te krijgen.
En tussendoor zagen we de jongens amper, zo druk waren ze aan het spelen. Op een gegeven moment zie ik Draakje lopen, hand in hand met een klein meisje. Zou het meisje haar mama niet vinden, en helpt Draakje haar? Misschien moest ik maar eens even gaan kijken? Ik ga naar Draakje en vraag aan het meisje of ze haar mama zoekt. "Nee!" zegt ze kordaat "mijn mama is dààr" en Draakje zegt: "we zoeken mijn broers, mama" en daar gingen ze weer, hand in hand. Hoe schattig!

Gisterennamiddag thuis hebben we dan eindelijk naar "Het paard van Sinterklaas" kunnen zien. Dat was tot nu nog niet gelukt, omdat onze DVD-speler de film niet kon lezen. Op de pc lukte het wel, maar we hadden geen kabels om de pc aan de TV aan te sluiten. Tot ik eraan dacht dat we de draagbare DVD-speler (die we deze zomer op reis in de auto hebben gebruikt) ook aan de TV konden aansluiten. En daarmee lukte het dus wel.
Mooie film is het trouwens, ik heb toch een paar keer een krop in mijn keel gekregen (en tranen in mijn ogen, maar sinds ik kinderen heb ben ik dan ook een watje). En Jan Decleir is de enige èchte Sinterklaas.

1 opmerking:

morgan zei

hé, toevallig hebben we die gisteren ook gezien! ik had de dvd tweedehands gekocht op een rommelmarkt ;-)
zo'n mooie film!