18 augustus 2007

Lekker en nog eens lekker(der)

Lekker en gezond: bosbessenjelly
Verwarm 650 ml bessensap met een flinke scheut campari tot net onder het kookpunt. Voeg 2 zakjes gelatinepoeder toe en roer flink tot een homogeen mengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Neem een aantal glazen potjes en doe in ieder potje een handvol bosbessen. Voeg het afgekoelde (maar nog vloeibare) sap toe. Laat 1 uur verder afkoelen en zet dan nog 2 u in de koelkast. Een heerlijk gezond dessertje, en aangezien ik met niet-gezoet (en niet geconcentreerd) bessensap heb gewerkt zelfs goed voor de diëtende medemens.


Lekker tout court: Limoncello
Deze limoncello heb ik gemaakt met onbespoten citroenen die we van vakantie in Sicilië hebben meegebracht. Limoncello maken is heel eenvoudig, alleen kost pure alcohol (95%) hier in België eigenlijk teveel om het de moeite te maken. Maar in Italië kost die maar de helft, dus hebben we op vakantie ook daar een voorraadje van ingeslagen. Hoe ga je te werk: Doe de schil van 8 grote (of 12 kleine -
alleen het gele gedeelte van de schil, dit is heel eenvoudig met een dunschiller), onbespoten citroenen in een grote pot. Voeg 1 kaneelstokje toe en 1 liter pure alcohol van 95% en sluit hermetisch. Zet de pot op een donkere plaats en schud er af en toe eens mee (om de paar dagen). Laat de pot 3 weken staan.
Na 3 weken de alcohol (die nu groen/geel ziet) filteren zodat alle onzuiverheden eruit zijn. Laat 800 gr witte suiker smelten in anderhalve liter water en laat afkoelen. Voeg de citroen-alcohol bij het suikerwater en roer goed om. Doe de limoncello in goed sluitende flesjes.


Hou steeds een flesje en wat borrelglaasjes in de diepvriezer, want limoncello is het lekkerst als hij ijskoud gedronken wordt.
Schol

1 opmerking:

Anoniem zei

mmm, dat ziet er lekker uit;)