24 april 2007

Vuurkestook!

Draak en Beertje zijn na schooltijd braaf samen in de tuin aan het spelen. Stilletjes, tè stilletjes. Maar ik merk het niet echt op, want ik ben in de keuken bezig. Ach ja, wat kunnen ze ook misdoen in onze tuin? Liefste heeft hem helemaal opgeruimd, de BBQ van zondag staat er nog wel, maar het ergste wat kan gebeuren is dat ze straks vuil zijn, heel vuil. Denk ik dus.
Tot oudste zoon klaar is met zijn huiswerk en ook naar buiten gaat. Plots komt hij binnengelopen met wel een stuk of 6 lange lucifers die aangestreken zijn geweest. Beertje (jawel, onze 4-jarige) had de meeste hiervan aangestreken. Draak had dan een stapeltje droog gras en takjes op onze (plastieken) tuintafel gelegd en hadden ze die willen in brand steken. Gelukkig was het hen niet gelukt en gelukkig had Taz het op tijd gezien. Pfff, nooit gedacht dat mijn kinderen dat zouden doen. Nooit hebben wij aanstekers of lucifers liggen. Alleen had Liefste dus de aanmaaklucifers voor de BBQ op zondag buiten laten liggen.
Ondertussen liggen de pyromaantjes-in-spé, na een flinke bolwassing (en uitleg waarom dit oh zo gevaarlijk is), in hun bed. En wij hebben de lucifers maar weer veilig op hun plaats gelegd.

Geen opmerkingen: