15 april 2007

Gelato gelato gelato


Het is half april en het is zomerweer. En wat kan je beter eten tijdens zo'n warme dag als een lekker ijsje? En wat is een betere manier om je te ontdoen van overtollige paaseieren dan er...jawel, lekker chocolade-ijs van te maken!
Al jaren ben ik in het bezit van een ijsmachine, met dank aan mijn Bompa en Bomma. En elk jaar weer maak ik er het heerlijkste ijs mee in de zomer: vanille, chocolade, stracciatella en hopelijk dit jaar speculaasijs (alleen nog een receptje voor vinden). En nog verfrissender in de zomer: sorbet, gemaakt van puur fruit en suikersiroop, zonder bewaarmiddelen, kleur- en geurstoffen of andere kunstingrepen. Vooral ook handig gebleken toen Draakje nog klein was en allergisch was voor koemelk, dan maakte ik gewoon ijs met sojamelk of -room.
En nu dus het eerste ijs van het jaar, lekkerder dan uit de beste Italiaanse Gelateria: paasei-ijs . En nee, laat je niet misleiden door het doosje van een bekend ijs-merk, dit is wel degelijk zelfgemaakt ijs. De doosjes worden hier alleen gerecycleerd, want ze hebben net de juiste maat. Goed voor het milieu ook .
Zo, vanavond BBQ en als dessert een ijsje. Smakelijk!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik dacht dat uw ijs een schel hertahesp was. Echtig waar.

Candy in Wonderland zei

Mor enfin, hertahesp *uitpuilendeogensmiley* . Klikt eens op het fotooke hè, dan is het wat groter.

Anoniem zei

Ja ok, uitvergroot is het ne krijm, maar niet uitvergroot is het een schel hertahesp *groene grijns*