18 mei 2007

Filmavondje in het water

Gisterenochtend is Liefste al om 3 u opgestaan om te gaan vissen. Hij was dus al vroeg op de avond moe en lag in bed, terwijl ik Taz' mp3-speler aan het vullen was. Er begon zich dus een scenario te vormen voor een "avondje-film-voor-mij-alleen": kinderen naar bed brengen en dan mezelf knus op de zetel installeren, met een glaasje wijn en.....Grease (die ik onlangs voor een prikje had gekocht op DVD). Een avondje jeugdsentiment dus, want het is alweer een 10-tal jaren geleden dat ik hem nog had gezien. En ik had zo'n voorgevoel dat ik die niet samen met Liefste zou moeten bekijken, not his cup of tea ;o) .
Dus ik breng de jongens naar bed en snel naar beneden. TV aan, DVD-tje in de speler en mijn avondje alleen op de zetel kan beginnen...dacht ik. Maar dat was buiten Liefste gerekend, die helemaal niet aan het slapen was en bij op de zetel kwam zitten. Nu vind ik het normaal gezien zalig om naast mijn Liefste op de zetel te zitten, maar niet als ik naar een "vrouwenfilm" aan het kijken ben, dan voel ik me ongemakkelijk. Ik wil hier echt eens puberaal van genieten, gniffelen, meezingen met de liedjes, maar dat kan niet met een man naast mij die zit te "pffff"-ten en zuchten en met zijn ogen rolt. Op een gegeven moment hou ik het dan ook niet meer uit en zet de film maar af. Liefste protesteert nog voor de vorm ("Jamaar, kijk jij maar hoor!"), maar de lol is eraf ;o)
Maar wacht als hij eind deze maand eens een nacht weg is voor zijn werk, dàn maak ik er nog eens werk van. Iemand zin in Grease, met een glaasje wijn en iets om te knabbelen erbij? Mannen gelieve zich te onthouden, only girls allowed!

5 opmerkingen:

crashtestmommy zei

Hihi Lunatic, ik herken het helemaal. Alleen valt Grease hier eerder in de smaak bij mijn wederhelft dan bij mij. Maar zelf kijk ik altijd heel erg stiekem naar Amerikaanse (5)-TV films.

Anoniem zei

Ik wil wel mee komen kijken, maar ik moet je waarschuwen, ik kan hem helemaal mee-lippen en -zingen :-)

Anoniem zei

Oh ja, Grease!!
You're the one that I want, oe-oe-oe!
(Ik ken ook alle nummers!)

Candy in Wonderland zei

Woehoew, we kunnen een Grease-date organiseren. Ik zorg voor de film en de hapjes, jullie voor de drank (en eventueel oordopjes ;o) )

Anoniem zei

als de kat van huis is dansen de muizen...