22 september 2009

Brood- en banketbakkerij


Sinds vorige week ga ik terug naar school. Niet overdag, maar elke maandagavond. Ik volg bij Syntra de opleiding "Brood- en Banketbakkerij". Niet omdat ik van plan ben om een bakkerij te beginnen, maar wel om eventueel andere plannen te verwezenlijken in een niet-te-verre toekomst. De cursus duurt 3 jaar, dus kan ik nog wel even dromen van die plannen, maar ondertussen ben ik dus met plezier aan de cursus begonnen. Vorige week hadden we een inleiding en wat theorie over veiligheid en hygiëne. Maar gisteren zijn we erin gevlogen: we bakten een witbrood en een botercake. Omdat onze meester het belangrijk vindt dat we weten hoe een goed deeg voelt, hebben we dat manueel gedaan. D.w.z. brooddeeg met de hand kneden, cakebeslag in een kom met de garde. Stevige armspieren krijg je er wel van...en mijn kinesiste heeft haar werk weer gehad om mijn schouders terug wat los te krijgen.
Supertrots ben ik op mijn witbrood, dat van de meester de meeste punten kreeg. En Draak, die zo kieskeurig is wat brood betreft, heeft het geproefd en goedgekeurd. Speciaal voor mijn jongens deed ik cacao noch appels in de cake en vandaag hebben ze ervan gesmuld! Die zijn er alvast niet rouwig om dat mama voor bakker leert *lol*. En ik vind het prachtig dat je toch nog zoveel kan leren over dingen die ik eigenlijk al jaren doe. Nu leer ik het als een èchte professional.

Geen opmerkingen: