03 mei 2009

Elk pondje gaat door het mondje

De laatste maanden heb ik wat op "mijne cholesterol" gelet, wat vooral betekende: geen boter, maar plantaardige margarine of boter; geen runds-, kalfs- of varkensvlees (en boterhambeleg) maar kip, kalkoen, struisvogel en minstens 2 keer per week vis. Maar verder werd er naar niet veel gekeken. Diëten? Ik heb het woord uit mijn woordenboek geschrapt, verklaarde ik stoer. Ik wil me gewoon goed voelen zoals ik ben....maar als ik voorbij een spiegel kwam keek ik snel de andere kant op.
Maar wat ik al een paar weken voelde aan mijn kleding, werd mij vandaag zwart op grijs wel héél duidelijk gemaakt...
Ik kocht gisteren in de supermarkt een spiksplinternieuwe weegschaal met vetmeet-functie. En deze ochtend dacht ik: ach, laat ik het ding eens testen! Maar toen ik zag dat het eerste cijfer alweer hoger was (en mij nog maar 8 kilo scheidde van een getal met 3 cijfers voor de komma) viel ik er bijna pardoes weer af. Reality check!!! De vetmeetfunctie wist me te vertellen dat ik niet meer in de categorie "overgewicht" val, maar gepromoveerd ben tot simpelweg vet. En dus heb ik het woord diëet maar terug in mijn woordenboek gezet, op de eerste pagina nog wel! En gaan manlief (die ook schrikbarend dicht bij een getal met 3 cijfers kwam) en ik gezellig samen Weight Watcheren. Nee, naar bijeenkomsten gaan we niet. Maar ik heb al jarenlang een CD-rom met het points-plan op, en die heb ik terug van onder het stof (en stapels andere rommel) gehaald.
Op hoop van zegen, dan maar....'t is niet echt van harte, maar het gaat om onze gezondheid. En heel stiekem hoop ik toch wel op een maatje kleiner, zo tegen de zomer misschien?

3 opmerkingen:

veerle zei

Veel succes gewenst, zegt zij die eigenlijk mee zou moeten doen...

CMI zei

Goh ik zou eigenlijk wel mee willen doen, hier blijft het cijfer op de weegschaal ook maar schrikbarend stijgen. Alleen lukt het me niet, misschien kunnen we elkaar een beetje steunen?

Jackie zei

dag sis, vandaag ben ik er weer helemaal in! Ben je al wat kwijt?
Normaal een kilo per week, zeker? veel sterkte! (over een paar maanden mag je terug alles eten!)
kus, jacks