20 mei 2009

Bowlfestijn

Draakje is volgende week jarig en had vandaag zijn feestje. Hij wou dat graag eens in de plaatselijke bowlhal doen en zo had hij dus een "discobowling feestje".
We hadden met zijn vriendjes aan de bowlinghal afgesproken. Een beetje gesukkel om de namen juist op het bord te krijgen (de touchscreens zijn niet goed uitgelijnd, toen ik dat doorhad ging het vlot) en het bowlen kon beginnen. En ik...ik zat erbij en zag dat het goed was. Wat een luxe!!! Gewoon kunnen blijven zitten, niets zelf moeten klaarmaken, niet rondlopen met bekers frisdrank en stukken taart/bordjes friet/...en vooral: niet achterblijven met een huis dat helemaal op zijn kop staat! Blij toe, want ik had er al een drukke ochtend op zitten: eindelijk plantjes gaan kopen en die nog "snel snel" in mijn borders geplant.
Er was eigenlijk maar één domper op de feestvreugde voor Draak: zijn "vroegere beste vriend" (die in de kleuterklas zijn beste vriend was, dan van school veranderde, maar nog steeds zijn ze goede vrienden) en zijn "huidige beste vriend" (die nu bij Draak in de klas zit) kunnen het ab-so-luut niet samen vinden! Binnen de kortste keren waren ze in een concurrentiestrijd om Draakje's aandacht verwikkeld. Die vond het vooral vermoeiend en bleef zijn aandacht mooi verdelen over beide vrienden.
Na het bowlingfestijn (ze kregen nog allemaal een pannekoek, hotdog of frietjes) zijn we samen naar huis gewandeld. Ze mochten hier nog in de tuin wat met waterpistolen spelen. Maar helaas, ook hier ging de strijd tussen N en S verder, tot die allebei drijfnat waren. De andere kinderen - inclusief Draakje - werden dat al snel beu en gingen maar wat anders doen. Lesje geleerd: nooit N en S op dezelfde dag vragen om te komen spelen!
Al bij al vond Draakje het toch wel een fijn feest. Nu is het aftellen tot hij ècht jarig is.

Geen opmerkingen: