13 april 2009

Een gezellig dagje uit met de kinderen

Het begon gisteren al toen de jongens nog maar net in bed lagen: wat doen we morgen? Manlief zou liefst van al de dag op een luie zetel in de tuin doorbrengen, maar daar zouden de kinderen niet veel aan hebben. Dus bladeren we -tig keer door een toeristische gids van Vlaanderen in de hoop iets leuks tegen te komen: te ver, te druk (pretparken & co), nog maar pas geweest (dierentuinen), te saai (Bokrijk), niets was goed. De zee was ook niet echt een optie wegens...te koud.
Deze ochtend een zoektocht op het internet gedaan en ja, gevonden! We zouden naar het Kasteel van Horst gaan, het kasteel van de Rode Ridder! En nadien een ritje richting Abdij van Averbode, waar er naar 't schijnt lekkere ijsjes zijn.
Nog geen half uur later was de zin bij manlief al over: kunnen we niet gewoon naar het park gaan? Want een uur autorijden, daar had hij met dit mooie weer geen zin in. OK, even aan de kinderen vragen: JA, we kunnen gaan minigolfen in het park! Allé, kinders content iedereen content zeker?
Dus nemen we de fiets en vertrekken richting park. Beertje en Draakje transformeren op hun fiets in kamikazes-op-wielen (kijken voor je oversteekt? aan de kant fietsen? Niet nodig toch?) maar enfin, 7 doodsangsten later staan we veilig en wel in het park. Hmmmm, het lijkt erop dat we niet de enige mensen zijn die het idee hadden om te gaan minigolfen: afgeladen vol was het er! Maar waren we net de kermis niet voorbij gereden? De kermis dan maar.
Beertje gooit met pijltjes, Draak en Wolf schieten met geweren, alledrie mogen ze een prul kiezen en zijn ze blij. Een ijsje dan maar? We laten de fietsen staan en wandelen tot bij de crèmerie, waar de jongens beslissen dat we binnen gaan zitten. Na 15 minuten kunnen we eindelijk een ober vastklampen om te bestellen. Nog eens 15 minuten later beginnen de kinderen hun geduld toch stilletjes aan te verliezen: moeten ze de koeien nog melken mama? Of de citroenen voor Draakje's ijsje nog in Sicilië gaan plukken? Of moet de kip de eieren nog leggen voor Beertjes pannekoek? Een half uur duurt het voor de pannekoek van Beertje wordt gebracht. Als die op is brengen ze eindelijk de coupe ijs voor Liefste en mijzelf....maar waar blijven de ijsjes voor Draak en Wolf? Toch maar eens aan de ober vragen: oeps, vergeten!!! Lekkere ijsjes hoor, maar de bediening laat toch wel te wensen over.
Een uur later wandelen we terug langs de kermis voor een ritje op de botsauto's. En dan fietsen we huiswaarts. Om de dag af te sluiten bestellen we pizza...hopelijk duurt het geen 2 uur voor die er is. Maar de kinderen kunnen nu tijdens het wachten tenminste gewoon in de tuin spelen.
Een uitstapje met de kinderen naar 'iets verder weg' maak ik deze week nog wel, ik ben lekker thuis met vakantie ;o) .

Geen opmerkingen: