03 maart 2009

Draakje doorgelicht

Omdat Draakje het soms moeilijk had op school zijn we met hem naar een speltherapeute geweest. Hij is er 3 keer door de speltherapeute geobserveerd en gisteren hadden we een bespreking met haar.
Wat vooral naar voor is gekomen in haar observatie is dat Draakje inderdaad heel gevoelig en intelligent is. Voor mij vooral een geruststelling dat ik me weer niet vergaloppeerd heb, en het toch bij het rechte eind had toen ik vermoedde dat Draakje wel eens een hoogsensitief kind zou kunnen zijn. Hij voelt zich vooral goed (want veilig) bij mama en papa thuis en verlaat dat veilige nest niet zo graag (wat mij ook al is opgevallen). Hij kan slecht tegen verliezen bij bv. een spel, omdat hij dat als een persoonlijk falen ziet. En er blijven natuurlijk ook zijn angsten. Het is nu onze taak - als ouders - om hem te stimuleren om zijn veilige nestje uit te durven komen en ook om zijn angsten onder ogen te zien en stilletjes aan te overwinnen. Zo was ik al met de juf overeen gekomen dat ik niet meer mee zou gaan zwemmen, omdat hij zich daarbij teveel aan mij blijft vastklampen en zijn angst (om te verdrinken, zoals hij het zelf onder woorden brengt) niet durft te overwinnen (ik blijf wel in de buurt, voor als het toch zou escalleren, maar dat weet hij nog niet). En zo vond de speltherapeute het ook een goed idee om met hem regelmatig in contact te proberen komen met dieren (waar hij ook heel erg bang voor is). En dus zal ik binnenkort regelmatig eens een uitstapje maken naar de kinderboerderij, om de kleine geitjes en schaapjes eens van dichtbij te bekijken. En zal ik in de vakantie zeker eens afspreken met een cybermaatje om haar paardjes eens van dichtbij te gaan bekijken. Er is dus werk aan de winkel....en ik zal maar al een paar extra ladingen geduld bestellen. Kent er iemand een goede (web)winkel waar ze dat verkopen?

2 opmerkingen:

Qwinta zei

gewoon een dikke knuf xxx

veerle zei

Helaas weet ik niet waar ze het verkopen, maar waarschijnlijk heb je het al wel in huis, want tot nog toe deed je het zo te lezen ook al goed.