11 december 2008

Slimmer dan ik dacht

Het is examentijd voor Wolf. Dat wil zeggen dat hij blokverlof heeft (ja, nu al, in het eerste middelbaar!) en elke middag thuis is om te studeren. Of tenminste: hij zou toch moeten studeren!
Ik heb het op het werk zo kunnen regelen dat ik na de middag thuis werk, hij is dan nog wel een 2-tal uurtjes alleen thuis.
Vorige week had ik zijn pc al 'afgesloten' door er een paswoord op te zetten, in de hoop dat hij niet zou zitten surfen. Maar toen hij dit weekend op de pc mocht (en ik dus voor hem ingelogd had) heeft meneertje gewoon de admin account op de pc eraf gesmeten en een nieuwe (admin) account voor zichzelf aangemaakt. Tiens, ik wist niet dat hij dat kon?!
Deze ochtend trok ik dan maar de stekker uit de draadloze router. Maar toen ik deze middag thuis kwam, stak de stekker mooi terug in. Hmmm, dat kent hij dus ook al, hij is slimmer dan ik dacht!
Deze middag neem ik even een kijkje op facebook en zie ineens Wolf zijn naam staan tussen de "mensen die je misschien wel kent". Hè, wat is dat nou? En ja, hij staat tussen mijn broer zijn vrienden. Ik stuur hem een "aanvraag om vrienden te zijn", die hij dan ook nog stommelings accepteert - ja, zo stom is hij dan toch nog wel *roloog*. Eens ik zijn "vriendje" ben kan ik minuut voor minuut zien wat zoonlief allemaal op facebook heeft uitgespookt: om dat uur account aangemaakt, om dat uur vriendjes met mijn broer, om dat uur spelletje x gespeeld, iets later spelletje y en spelletje z gespeeld. Ik ga natuurlijk boos naar zijn kamer en zie hem snel zijn pc toeslaan: er ligt GEEN BOEK op zijn buro! Hij is nog niet eens begonnen met studeren!!! Woest ben ik als ik zijn pc (gelukkig een laptop) wegneem.
Maar nu heb ik het gevonden: ik heb een nieuwe admin account aangemaakt op zijn pc en zijn account beperkte toegang gegeven; Family Safety van Windows Live op zijn pc gezet, en daarmee toegang geblokkeerd tot msn, hotmail en zowat ALLE websites behalve smartschool, die waar hij zijn werk voor school kan vinden. Manlief is nu aan het uittesten of hij dat nergens kan "kraken", tot zover zonder success. En hij is er ook ineens alle malware, spyware, limewire en andere illegale software af aan het gooien die zoonlief er zomaar opgezet had.
Wolf zal morgen ogen trekken als hij probeert rond te surfen en te chatten met zijn vrienden ;o) . Nu maar hopen dat hij dan toch maar naar zijn schoolboeken grijpt, ipv met de lego te gaan spelen ofzo...

2 opmerkingen:

Sjattie zei

Citaat van Y: "pakt die router mee naar uw werk, koppelt da af, da's twee draadjes uithalen, de voeding en de netwerkkabel"

Ik heb dus geen flauw gedacht van wat hierboven staat, dus als ge meer tekst en uitleg wilt gaat ge mijnen techie moeten omkopen met iets om op te eten peis ik ;-)

Lunatic Mom zei

Ja, maar als ik thuis aan het werken ben heb ik diene router wel nodig...gisteren was ik dus thuis en zat meneerke rustig op feesboek te spelen ;o). Maar 't is opgelost nu :p