01 september 2007

Blunder van de dag

Ik ben nooit een krak geweest in het huishouden (tot grote wanhoop van mijn moeder allicht), maar vandaag heb ik toch maar weer een grens overschreden. Manlief is de hele dag bezig geweest in de badkamer en dus heb ik de was gedaan (iets wat Liefste dus normaal doet *bloos*). Hij had vanochtend het eerste machine geladen, ik had daarna nog 2 machines gedraaid en stond net het derde in te laden toen iets me begon te dagen...ik had daarstraks wel het gevoel gehad dat ik iets was vergeten. Maar ik keek nog eens na: was geladen, programma ingesteld, temperatuur geselecteerd, toerental aangepast, klaar toch? Of toch niet? Bij het 3de machine viel mijn eurocent dus: waspoeder! Ik was waspoeder en verzachter vergeten!!!! Van pure schaamte kreeg ik de slappe lach. Bon, de was is proper, zelfs de witte was (maar dat is dus waarschijnlijk dankzij de on-ecologisch hoge temperatuur van 90°) dus ik ga hem toch maar niet opnieuw wassen.

Om mijn zelfvertrouwen een beetje op te krikken, wat is er vandaag dan wèl goed gelukt: 1 speltbrood en 1 witbrood die overheerlijk ruiken; pompoen-curry-kokosroomsoep die vingerlikkend lekker is en hopelijk de rest van het avondeten ook. Een vrouw kan toch ook niet overal goed in zijn hè ;o)

Update: ons avondmaal was een zéér geslaagde "east-meets-west", met eerst ik-lik-mijn-soepkom-schoon-lekkere soep, gevolgd door patatjes-met-schil gebakken in een kruidenmengeling van kurkuma, kaneel, komijn en peper, gewokte koolvisfilets met soja- en teryakisaus en (hier komt de west ;o) ) gesmoorde spitskool.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke blooper
jouw kokkerel - kunsten doen mij wel watertanden!
kruidige groeten
Biooke

1life zei

Misschien toch beter de poets en wasplanner erop naslaan ;-)
Ik heb zo wel eens met mr proper marseille gewassen ipv le chat...

mamavan2kapoenen zei

heb jij eigenlijk nog wel tijd om te poetsen als jij steeds zulke heerlijke gerechtjes uit je mouw kan toveren?!Buiten die witte boterhammekes?!:-)

zinzia zei

Het is zelfs af en toe goed om zonder waspoeder te wassen, omdat er altijd een beetje inblijft en zo spoelt je hele was eens heel goed uit.

Dit kan je als verklaring geven als je man ermee lacht en het is nog niet eens gelogen ;)

Jackie zei

lol! :)