29 mei 2007

Burocratie frustratie

Ik heb er net een trip naar Brussel opzitten...voor niets. Anderhalf uur in file gestaan op de heenweg (2u15 minuten rijden ipv 45 minuten)...voor niets. Een uur staan aanschuiven in het Italiaanse consulaat...voor niets. AAAAAAAAAAAAARGH!

Ik ging dus vandaag naar het Italiaanse consulaat om een nieuw paspoort aan te vragen (voor de lezertjes die het nog niet wisten: ja, ik ben Italiaanse). Hiervoor heb ik bij: mijn vervallen paspoort, uittreksel van het geboorteregister van Draakje en Beertje (omdat ik hen mee op mijn pas wil zetten; Taz wordt in januari al 12, dus dat is de moeite niet meer, die krijgt dan zijn eigen pas), aanvraagformulier gehandtekend door mezelf èn door mijn echtgenoot (die toestemming moet geven opdat ik een pas krijg, hij vindt dat behoorlijk ), formulier waarop mijn echtgenoot toestemming geeft dat de kinderen op mijn paspoort staan (+ kopie van zijn idenditeitskaart), 2 fotootjes van mezelf. Ik dacht dus alles bij te hebben...DACHT, jawel.
Na dus een ritje naar hartje Brussel (op een slakkengangetje) en het nodige wachten-op-mijn-beurt in het consulaat is het eindelijk aan mij.
De bediende bekijkt alle papieren en zegt dat er ééntje mankeert. Hoezo? Jawel, beste mensen, lees en lach maar eens goed: ik heb de toestemming nodig van mijn EX-MAN om een paspoort te krijgen. Taz is dus zoon van mijn ex-man en ondanks het feit dat ik Taz NIET op mijn paspoort wil zetten heb ik TOCH toestemming nodig van mijn ex om een paspoort te krijgen voor mezelf .
Mijn reaktie is: "Maar da's toch pure bullshit, komaan!" en ik krijg nog gelijk van de bediende aan het loket, maar helaas, this is the Italian law. Ik heb 2 keuzes:
  • 1) ik vraag mijn ex-man een formulier te handtekenen (en ik vraag hem copie van zijn identiteitskaart), wat ik redelijk vernederend vind .
  • 2) Ik kom met copie van de echtscheidingsakte (waarin staat dat Taz aan mij is toegewezen en ik dus voogdij over hem heb) nog eens terug.
Je kan al raden welke optie ik verkies. Nu alleen nog die papieren terug vinden .

Er is één lichtje aan de horizon: mijn nieuwe paspoort zal maar liefst 10 jaar geldig zijn. Dus de volgende keer dat die hernieuwd moet worden is Taz meerderjarig en dan heb ik geen "toestemming" meer nodig.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ROFL, ge hebt toch met veel Italiaanse gebaren uw ongenoegen kenbaar gemaakt :D
En misschien heb je binnen tien jaar wel toestemming van je dan meerderjarige Taz nodig :p

Skating Mom zei

Aaaargh !!!!
Ik hoop toch ook dat ge daar de Italiaanse furie uitgehangen hebt en anders doe je dat de volgende keer maar alsnog (nàdat ge uw pas hebt natuurlijk).

Floor Lola zei

De beste spreukgieter in 2019 is dr. Akhere, de grote tovenaar van de Afrikaan, wil ik dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-geliefde die hij me alleen vertelde om de items te bezorgen die nodig waren voor de betovering en die ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur, ik zal het resultaat zien en een man van zijn woorden zal vandaag contact met hem opnemen en uw probleem oplossen
(1) als je altijd slechte dromen hebt.
(2) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.
(3) Als u een kind wilt.
(4) U wilt uw man voor eeuwig binden om de uwe te zijn.
(5) Kanker of enige vorm van ziekte
E-mail: Akheretemple@yahoo.com
Dr. Dr. Whatasapp +2348129175848 Akhere